Ayurvedisch koken

de gemakkelijke en lekkere manier van koken waarbij de levenskracht in het voedsel behouden blijft, met een uniek vers resultaat

Kookworkshops

Ayurvedische, vegetarische en veganistische kookworkshops

Kookuitje

Ayurvedisch koken is één groot avontuur en voor bijna iedereen nieuw. Door het gebruik van kruiden en specerijen maak je heerlijke en verrassende gerechten.
En moeilijk is het echt niet!

Welkom bij Ayurvedisch - koken met Silvia

Mijn naam is Silvia de Haas. Tijdens mijn opleiding Ayurvedisch voedings en leefstijl coach kwam ik in aanraking met de Indiaas-vegetarische keuken.
Hoewel ik zelf dertien jaar (chef)kok geweest in diverse restaurants van eetcafé tot sterrenzaak, ging er een wereld van smaken, geuren  en kleuren voor mij open.
Ik geef dan ook met veel plezier Ayurvedische, vegetarische en veganistische kookworkshops

Ik neem je mee in het Ayurvedisch koken met de al 5000 jaar beproefde keuken van India, deze is van nature 100% vegetarisch en biedt vele mogelijkheden om ook heerlijk veganistisch en glutenvrij te koken. Hierbij zal ik gebruik maken van de zes smaken zoals die in de Ayurvedische voeding worden toegepast. Zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang, dit doen we door middel van verse  biologische groentes, granen, vruchten, noten, peulvruchten, melk, kruiden en specerijen, hierdoor ontstaat een palet aan geuren en kleuren die allemaal hun eigen geneeskrachtige werking op lichaam en geest hebben.

Workshops en kookuitjes

Feestgerechten 17 oktober 15:00 tot 19:00

Nieuwe inspiratie voor de feestdagen
Samen uit eten, met een leuke middag erbij!
Een origineel kookuitje
voor minimaal 4 personen

Ayurvedisch Koken 19 september 15:00 t/m 19:00

zaterdag 19 september
locatie: Almere
15:00 tot ±19:00 uur

Deze workshop is een kleurrijke vegetarische creatie met vele kruiden en specerijen.

Ayurvedisch koken 24 oktober 15:00 t/m 19:00

zaterdag 24 oktober
locatie Almere
15:00 tot ±19:00 uur

Deze workshop bestaat uit een palet van kruiden en specerijen.

 

Recepten

Wortel-Gembersoep

Vegetarisch / Vegan Heerlijke verwarmende soep, aanbevolen voor de herfst en de winter! Gember vermindert stress, verbetert je stemming en stimuleert de spijsvertering. Wortels zijn mineralen bommetjes, vol calcium, magnesium, kalium, foliumzuur en fosfor. De perfecte soep om je immuunsysteem een boost te geven

Rode Bietjes THORAN

Vegan Zuid-Indiase rode bietjes curry dit is een droog en verrukkelijk mild gekruid gerecht de zoete smaak van de rode biet en de kokosnoot is een perfecte combinatie.

Appel-Peren chutney

Bijna elk soort appel en peer kan hiervoor gebruikt worden. Neem wel stevige, rijpe appels en peren geen appels die te groot en melig zijn.