Bijna elk soort appel en peer kan hiervoor gebruikt worden.
Neem wel stevige, rijpe appels en peren geen appels die te groot en melig zijn.

Hoeveelheden voor 10 personen
Ingrediënten:

1 kg appels/peren 
1 eetlepel ghi of kokosolie 
1 eetlepel geraspte gember
2 kaneelstokjes
2 theelepels anijszaad

5 kruidnagels
snufje chilipoeder

1 theelepel kurkuma of 1½ eetlepel verse geelwortel
4 eetlepels palmsuiker of rijststroop

Bereiding:

  1. De appels en peren wassen en schillen en het klokhuis verwijderen.  Snij ze daarna in stukjes.
  2. Verhit de ghi / kokosolie in een pan.  Als de ghi heet is, zet u het vuur laag. Daarna strooit u er het anijszaad, de kaneelstokjes, kruidnagels en de gember in.  Bak de specerijen onder goed roeren tot het anijszaad na ongeveer 30 seconden bruin wordt.  Voeg daarna de  stukjes appel en peer toe en de kurkuma en een mespuntje chilipoeder. Giet er dan een bodempje water bij.
  3. Doe een deksel op de pan en laat de chutney 15 minuten doorkoken, terwijl u er vaak in roert. Voeg zo nodig nog wat water toe.  Als de vruchten zacht zijn, voegt u de rijststroop of palmsuiker toe. Draai de vlam hoger en blijf roeren tot de chutney dik begint te worden.
  4. Verwijder de kruidnagels en kaneelstokjes en serveer in een mooi schaaltje.

Voorbereiding en kooktijd: 30 min.

www.ayurvedisch-koken.nl

Bron: De Vedische koksklapper

Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *