Vegan
Zuid-Indiase rode bietjes curry dit is een droog en verrukkelijk mild gekruid gerecht de zoete smaak van de rode biet en de kokosnoot is een perfecte combinatie.


Hoeveelheden voor ongeveer 5 personen
Ingredienten:

  • 4 middelgrote (niet gekookte) rode bietjes ( ± 700 g)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 10 verse kerrieblaadjes
  • 2 eetlepels fijngehakte gember
  • ¾ theelepel asafoetida
  • ¾ theelepel kurkuma(poeder)
  • mespunt chilipoeder
  • handje geraspte kokos
  • 1 theelepel zout
  • citroen- of limoensap van ½ citroen/limoen of zoveel als nodig
  • fijngehakte verse koriander of andere groene kruiden

Bereiding:

  1. In dit gerecht gebruik je ongekookte rode bietjes. Schil de rode bietjes dun (met een dunschiller) en snijd ze eerst in dunne plakken en dan in lange dunne reepjes, die je doormidden snijdt.
  2. Rooster de kokos tot geurig en zet het even apart (uit de pan)
  3. Verhit de kokosolie. Draai de vlam laag, doe de mosterdzaadjes erbij en laat ze springen. Deksel op de pan en pan van het vuur zodat ze niet aanbranden.
  4. Voeg daarna de kerrie blaadjes, de gember en de asafoetida toe en bak nog even onder goed roeren.
  5. Doe er vervolgens de bietjes bij met de kurkuma en de chilipoeder en laat deze op een klein vuur zacht worden, onder af en toe roeren.
  6. De kokos doe je er halverwege bij.
  7. Tenslotte citroen- of limoensap en zout toevoegen en de verse groene kruiden.

www.ayurvedisch-koken.nl

Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.