Vegetarisch / Vegan
Heerlijke verwarmende soep, aanbevolen voor de herfst en de winter!

Gember vermindert stress, verbetert je stemming en stimuleert de spijsvertering.
Wortels zijn mineralen bommetjes, vol calcium, magnesium, kalium, foliumzuur en fosfor.
De perfecte soep om je immuunsysteem een boost te geven.

Hoeveelheden voor ongeveer 8 personen
Ingrediënten:

  • 1 eetlepel ghi / kokosolie
  • 2 eetlepel fijngesneden gember
  • ½ theelepel asafoetida
  • 750 gram in plakjes gesneden wortel
  • 200 gram dun gesneden bleek- of knolselderij, of wortelpeterselie
  • 1,5 liter water
  • 3 bio bouillonblokjes (groenten)
  • 1,5 dl sinaasappelsap
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • ½ theelepel garam masala
  • 1 theelepel zout
  • eventueel 1 eetlepel ahornsiroop / rijstsiroop / agavesiroop
  • handje fijngesneden verse koriander / peterselie / dille
  1. Verhit de ghi / kokosolie, draai de vlam laag en bak eerst de gember een minuutje en doe er dan de asafoetida erbij. Voeg de wortels en de selderij toe, roerbak even, doe het water erbij en laat koken tot de groenten zacht zijn (ongeveer een half uur of iets langer).
  2. Doe de bouillonblokjes, sinaasappelsap, garam masala en peper bij de groenten en maal de groenten goed fijn met een staafmixer.
  3. Breng de soep op smaak met zout, desgewenst wat ahorn-, rijst- of agavesiroop en verse koriander / peterselie en / of dille, of een combinatie van de kruiden.

www.ayurvedisch-koken.nl

Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *